lauantai 9. maaliskuuta 2013

Talviloma

Lumimiehet
Mökkin ja äkkiä
Uunin lämmössä
Viikon talviloma alkaa olla takanapäin. Yleisesti ilmat suosivat mutta sattui myös yksi oikea pyrypäivä. Muuten ei olisi ollut ulos asiaa mutta koirien on saatava lenkkeillä. Kassu olisi  ollut vaikka kuinka ulkona vaikka on vastikään trimmattu. Sakke oli taas sitä mieltä että äkkiä sisälle. Muutenkaan Sakke ei pitkiä aikoja pihalla viihdy jos on pakkasta tai sen mielestä muuten epäsopiva ilma ulkoiluun. Sakke useimmiten odottelee portailla nostellen tassujaan. Alemmassa kuvassa Sakke on juuri pättäväisesti kääntynyt takaisin ja kipitti kovaa vauhtia mökkiin lämmittelemään. Kerkesi tulla jo melkoiset paakut jalkakarvoihin vaikkei matkaa ollut kuin muutamia kymmeniä metrejä. Pirtin uunin vieressä oli mukava kuivatella. Ulkoiluun oli viikon aikana todella upeat mahdollisuudet. Hiihtämistä ja halkojen tekoa sai tehdä auringon kimalteessa. Näille pyrypäiville riitti maton kutomista ja normaaleja huushollihommia.
Nyt olemme kaupungissa ja koirat vetelevät sikeitä "rankan" viikon jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hei Mimma! Ihania pörröisiä kavereita sulla! :)

    Anteeksi, että vastaus tulee tosi ihanaan kommenttiisi nyt näemmä tosi myöhään! Toivottavasti vielä huomaat tämän! Vuorenkilvestä tosiaan sanotaan, että se on uusi superfood, joka sisältää runsaasti arbutiinia.

    Onnistuiko vuorenkilven fermentointi? Entä onko tullut potkua ja piristystä kasveista? Olisi ihana kuulla ihan niitä omia käytännön kokemuksiasi. Itse en ole vielä ennättänyt kokeilla vuorenkilpeä!

    Ravitsemus ja luonto antavat kyllä upeita keinoja hoitaa omaa mieltä sekä kehoa...

    Vuorenkilpilinkkejä:

    http://orgprints.org/17791/

    http://www.mtt.fi/maaseuduntiede/pdf/mtt-mt-v65n01s14a.pdf

    http://www.vapaastiversoo.fi/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=73&cntnt01returnid=83

    VastaaPoista
  2. Olen juonut tähän asti vain luonnon fermentoimia lehtiä. Keitin vuorenkilpiteetä ohjeen mukaan 20 min. Se maistui ihan teelle, miedolle ja pehmeälle. Virkistymisestä en voi sanoa niin lyhyen kokeilun vuoksi. Kokeilin myös fermentointia vihreistä lehdistä. En vaan ole vielä maistellut sitä. Nyt loppukesällä saa luonnon marjoja ja oman pellon tuotteita ja aurinkoa. Stressi hellittää sopivasti ennen töisevää syksyä.

    VastaaPoista